По-голяма част от ромите нямат желание да се включат в

...
По-голяма част от ромите нямат желание да се включат в
Коментари Харесай

Дончев: Циганите се ползват като електорален резервоар

По-голяма част от ромите нямат предпочитание да се включат в интеграцията. Това съобщи социалистът Георги Гьоков във въпрос към вицепремиера Томислав Дончев. Той желае отговор какви са краткосрочните и дълготрайни проекти на кабинета за интеграция на ромите.

Целият корпус на страната трябвало да се включи в този развой, съгласно вицепремиера. Дончев напомни писаните тактики и отделените средства в сферата. Българските администрации нямат право да събират данни по етнически симптом, изясни той неналичието на данни какъв брой роми са интегрирани. На първо място в интеграцията е образованието. То щяло да реши проблемите в години напред, съгласно Томислав Дончев.

Близо 12 000 служители са ангажирани с интеграцията. Те обикаляли махалите да върнат отпадналите деца в школата. Резултатт има, безапелационен бе Дончев и уточни, че за една година 17 000 ромчета за върнати в клас. Втората опора на интеграцията е опазването на здравето, по мнението на вицепремиера. Имало удобна наклонност и за връщане на ромите в пазара на труда.
 Ромската интеграция изтича в преброените тоалетни
Ромската интеграция изтича в преброените тоалетни

Властта регистрира следващия сполучлив план

Голямата болежка на Томислав Дончев е жилищната политика. Той се разгласи против гетата и противозаконните жилища, които населяват ромите. Ако се родиш в гетото, има огромен късмет да не можеш да го напуснеш , посочи вицепремиерът. Отлагането на казуса не може да продължава дълго, е мнението му. В гетото се рециклират всички неприятни привички, уверен е Томислав Дончев, съгласно който има неточност в политиката.

Темата за интеграцията е тръгнала без публичен консенсус. " Темата за интеграцията виси във въздуха ", сподели Дончев и призна, че в този момент тази общественост се употребила като електорален контейнер . Той упорства за нулева приемливост към разширение на гетото. Малцинството обаче нямало предпочитание да се интегрира.
 С 2 млн. лева анализирали за какво интеграцията на ромите не върви
С 2 млн. лева анализирали за какво интеграцията на ромите не върви

До 2020 бедните роми да са намалели с 260 000 души, а най-малко 76% да работят

Освен тласъци, нужни били и ограничения от различен темперамент. Томислав Дончев се оплака от липса на социална поддръжка за интеграцията. А прекъсването на детските не било задоволително.

Интеграцията не значи специфични права на малцинствата. Следване на едни и същи правила, желае вицепремиерът. Червените желаят да знаят какъв е резултатът от изхарчените пари за ромската интеграция.
 За ромите морковът е прекомерно дълъг, а тоягата - къса Обновена
За ромите морковът е прекомерно дълъг, а тоягата - къса

Секретен отчет посочвал, че ромите не могат да се интегрират
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР