По-голяма част от бойците на Ислямск държава в Сирия и

...
По-голяма част от бойците на Ислямск държава в Сирия и
Коментари Харесай

Най-много руски паспорти в редиците на ИД

По-голяма част от бойците на Ислямск страна в Сирия и Ирак са от Русия, в сравнение с от Саудитска Арабия и Тунис, заяви Дневник. Това потвърдиха данните от отчета на Soufan Group, консултатска организация в областта на сигурността, основана във Вашингтон.

Според отчета съветските бойци, пристигнали в двете спорове страни към лятото на 2017 година, са били 3417. След това в класацията са Саудитска Арабия - 3244, Йордания - 3000, тунис - 2926 и Франция - 1910. Данните обновяват тези от 2015 година, когато в класацията тогава Русия е на трето място с приблизиелно 2400 души.

С постъпването на хилядите бойци в редиците на ИД, съветските служби нееднократно са изразявали безпокойството си от завръщащите съветски жители и бойци от Сирия и Ирак. Според отчета, завърналите се съветски жители са 400.

Според Владимир Путин, близо 10% от всички 9000 бойци от Русия и някогашните руски републики са се прибрали от двете проблематични страни. В настрана изказване през февруари той цитира данни на службите, съгласно които броят на съветските джихадисти в ИД доближава 4000.

В таблиците на отчета участва и България. Посочения брой на отпътувалите за Сирия и ирак е " по-малък от 10 ", най-малката численост, заложена в листата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР