По-голяма част от бойните подразделения на специалните сили са във

...
По-голяма част от бойните подразделения на специалните сили са във
Коментари Харесай

Ген.-майор Матеев пред bTV: По-голямата част от бойните подразделения на специалните сили са във висока бойна готовност


По-голяма част от бойните подразделения на специфичните сили са във висока бойна подготвеност, сподели пред bTV командирът на взаимното командване на специфичните интервенции на българската войска генерал-майор Явор Матеев.

Днес се празнуват 79 години от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на Специалните сили на българската войска в Пловдив.

Снимка: Емил Кацаров


Той посочи, че в последните няколко години се следи голям интерес и напор на претенденти за български командоси, само че доста от искащите не устоят на физическото натоварване. Затова от тази година за първи път в състезанието за набиране на военнослужещи за специфичните сили ще има условие претендентите да пробягат 10 километра с 20-килограмова раница на гърба.

Според генерал-майор Явор Матеев към този момент повече от година модернизацията на армията е спряла.

" Специалните сили имат потребност от съвременни средства за самостоятелна отбрана, групови и самостоятелни средства за разузнаване, както и от качествено превъоръжаване с ново стрелково оръжие ", сподели той.

Командирът на взаимното командване на специфичните интервенции на българската войска разяснява, че бойните дейности в Украйна са посочили две неща: за триумфа или неуспеха в обещано стълкновение голяма роля играят силите за специфични интервенции, както и ефикасната приложимост на вискоточни оръжия.

„ Искам да кажа, че ние се готвим всекидневно за война. Но моето разбиране е, че ние се готвим за война с една единствена цел – да сме толкоз положителни, това да дава подобен статут и на страната, и на Алианса, с цел да няма война! “ – заключи командирът на взаимното командване на специфичните интервенции на българската войска.

Снимка: Емил Кацаров


На тържеството по случай 79-ата годишнина от сформирането на Парашутната тайфа не се появи кметът на Пловдив Здравко Димитров, който в последния миг анулира всички свои задължения и отпътува за столицата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР