По-голяма част от българите са сигурни, че доматите днес не

...
По-голяма част от българите са сигурни, че доматите днес не
Коментари Харесай

Българите смятат, че доматите днес не са като от едно време

По-голяма част от българите са сигурни, че доматите през днешния ден не са като доматите едно време. Това демонстрира проучване на " Галъп интернешънъл ", което цели да ревизира дали българите в действителност имат вяра в крилатите изречения, които се повтарят през последните 30 години.

Допитахме се до специалисти, с цел да проверим имат ли съображение хората, които считат, че доматите през днешния ден не са същински.

84% от българите гледат с леко страдание към българския домат, тъй като съгласно тях едно време доматът бил същински, а през днешния ден нещата стоели по малко по-различен метод. Какъв е днешният домат, потърсихме отговора на специалистите.
Проф. доктор Николай Панайотов - началник катедра " Градинарство " - Аграрен университет Пловдив: Разликата сред предходните и сегашните не е доста малка- дори още на пипане се усеща. Има смяна във усета, има смяна в текстурата на домата.
Обяснението за другия усет се крие в новата цел - домати да устоят по-дълго време.

Проф. доктор Николай Панайотов - началник катедра " Градинарство " - Аграрен университет Пловдив: Което пък се реализира вследствие на пониженото количество на захар, което имаме в този домат, с цел да може да бъде съхраняемостта по-висока.Проф. доктор Николай Панайотов - началник катедра " Градинарство " - Аграрен университет Пловдив: При едно разсичане ние чуваме и звука, който издава самият домат. Виждаме и в огромна част, че доматът не всеки път е кадърен за консумация.
И в случай че би трябвало да сложим границата сред едно време и през днешния ден, излиза, че 84% от българите в действителност са прави. Ако преди доматите са имали добър усет, през днешния ден доминира положителният външен тип. А от време на време, дори много постоянно, той лъже.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР