По-голяма част е получен от разбиването на космически апаратиХората вече

...
По-голяма част е получен от разбиването на космически апаратиХората вече
Коментари Харесай

Натрупали сме неочаквано много боклук на Луната

По-голяма част е получен от разбиването на галактически апарати

Хората към този момент са изхвърлили на Луната над 180 000 кг отпадък

Замърсяването към този момент не е проблем единствено на Земята. Въпреки, че към момента не са заживели за непрекъснато на Луната, хората са съумели да изхвърлят 180 000 кг отпадък там.

Голяма част от тези останки са резултат от дванадесетте пътувания на хора до Луната. Ръководителите на задачите са решили, че връщането на лунните гости у дома би било по-евтино и по-просто, в случай че транспортното им средство се отърве от допустимо най-голямо количество излишно съоръжение.
още по тематиката
Като се прибавят и остатъците, насъбрани от безпилотните задачи до спътника на Земята, то може да се каже, че има цяло бунище в орбита над главите ни, написа GreenTech.bg.

Повечето от боклука на Луната е получен от разбиването на галактически кораби, опитващи се да кацнат там – това са над 70 машини. Останалата част от боклуците е „ миш-маш ” от принадлежности, необичайно документиращи късия престой на човечеството на Луната.

Тъй като е по-лесно да се върне на Земята с допустимо минимум тегло, всяка лунна задача е оставила по към 10 300 кг ненужни предмети – модули, машини и всякакви материали, свързани с задачата до Луната. Наред с това има и 96 торби с органични човешки боклуци върху лицето на Луната.

В името на справедливостта би трябвало да се означи, че хората не са оставили единствено боклуци на Луната. Малък алуминиев монумент, наследен от екипажа на Аполо 15 в памет на починалите астронавти, също разнообразява тихия лунен пейзаж.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР