По-голям брой изследвания и процедури за пациентите без постъпване в

...
По-голям брой изследвания и процедури за пациентите без постъпване в
Коментари Харесай

За по-голям брой изследвания и до 10 дни при лечение след инсулт се договориха Лекарският съюз и НЗОК

По-голям брой проучвания и процедури за пациентите без постъпване в болница и по-високи цени на клиничните пътеки са заложени в анекса към Националния рамков контракт за медицински действия. Документът беше подписан през днешния ден от Надзорния съвет на Здравната каса и Българския лекарски съюз, в наличието на здравния министър Христо Хинков. 

Повече публични пари би трябвало да се похарчат за достъп на пациентите до профилактични прегледи, като скрининг за рак на гърдата и рак на простатата. Изследването нуклеарно магнитен резонанс ще се назначава по облекчена процедура, което да спести чакането от няколко седмици, а гастроскопията и колоноскопията ще се вършат за ден в болница или в поликлиника. За повече еднодневни процедури упорстваха от Лекарския съюз, предава БНР.  

За първи път се вкарва " най-малък " и " оптимален " болничен престой за лекуването на инсулт, като към този момент пациентите в по-тежко положение няма да бъдат изписвани след четвъртия ден. За задачата е планувана опция за престой до 10 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР