По-големите пожари в страната вече са овладени. В момента служителите

...
По-големите пожари в страната вече са овладени. В момента служителите
Коментари Харесай

Мълния запали пожар в Пирин

По-големите пожари в страната към този момент са овладени. В момента чиновниците ни работят по 37 катастрофи, в които са ангажирани 186 чиновници и 65 единици техника. Това заяви шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ГД ПБЗН)

Той дойде да инспектира битката с огъня на огромния горски пожар край село Дъбовец, община Любимец, където ситуацията още не е под надзор, оповестява Българска телеграфна агенция.

По-специфичен пожар има в региона на Жабешкото езеро в Пирин. По първична информация гори клек, към мястото пътуват сътрудници, а хипотетична причина за възникването е гръмотевица, уточни Джартов. Локализирани са още пожари в областите Бургас и Пловдив, добави той.

Заради над осемте пожара в Хасковска област от през вчерашния ден районът е в бедствено състояние. Тази заран в района дейни бяха три огнища, като това в Дъбовец е най-проблемното.

В съпоставяне с през вчерашния ден тук ситуацията е по-спокойна поради по-ниските температури, разясни Джартов. По негови думи пристигналата на помощ тежка верижна техника ще подкрепи работата на огнеборците.

Джартов насочи зов да не се пали огън навън, защото сега растителността е суха и увери, че службата разполага с задоволително сили и средства за битка с огнените бедствия.

Директорът на Регионалната дирекция на ПБЗН в Хасково Николай Вълчев уточни, че сложният терен и вятърът е най-голямата предизвикателство при пожара край Дъбовец. Той предвижда, че надали в днешния ден огнището ще може да бъде локализирано.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР