По-евтин мобилен роуминг за страните от Западните Балкани още това

...
По-евтин мобилен роуминг за страните от Западните Балкани още това
Коментари Харесай

Мобилният роуминг за Западните Балкани поевтинява от лятото

По-евтин мобилен роуминг за страните от Западните Балкани още това лято. Това разгласи еврокомисарят по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел.
Тя посочи, че понижение ще има единствено за цените за мобилен интернет, само че не и за диалози. Цените ще паднат до 10 пъти.
Следващата година цената на мобилния интернет в страните от Западните Балкани би трябвало да бъде 70 евро цента за мегабайт, а през 2021 година да доближи 20 евро цента за мегабайт.
Всичко това е записано в декларацията, препоръчана от еврокомисаря, която беше призната по време на историческата среща на върха сред водачите на страните членки на Европейския съюз и Западните Балкани.
„ От 1 август 2018 година ще забележим понижение на цените на пакетите данни като операторите ще разгласят нови предложения на доста по-ниски цени. Операторите също по този начин поемата ангажимент да предложат специфични ограничения против шоково високите сметки за всичките си клиенти от Западните Балкани”, уточни Габриел.
По думите й идната стъпка е до лятото на 2019 година, цена от 70 евро цента за мегабайт, тъй че процесът за понижаване на цените да продължи. „ Нещо повече чакаме година по-късно тази цена по този начин, както се случи в Европейския съюз да падне 45 евро цента, 2021 година на 20 евро цента за мегабайт”, сподели тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР