По един срамен начин - било искрено, било имитативно -

...
По един срамен начин - било искрено, било имитативно -
Коментари Харесай

“Възраждане” се оказаха най-глупавата популация, убеден е Тео Ушев

По един неприличен метод - било откровено, било имитативно - те размахаха идиотските си откровения навирайки в носа на всички своята злоба към евреина, аргументира се той

“Възраждане ” се оказаха най-глупавата популация. По един неприличен метод - било откровено, било имитативно - те размахаха идиотските си откровения навирайки в носа на всички своята злоба към евреина: с текстове, с колажи, със закани, с клевети, с обиди, с неистини и с манипулативни внушения. Щях да напиша - издадоха се. Но пък те в никакъв случай не са се крили. Новото е удоволствието им да дефилират и да установяват, че това не среща опозиция.

За неналичието на съответен отговор ми е думата. За крещящото безмълвие. Тяхната разголена хилавост би могла да си стои на границата на снизходителното неуважение, в случай че забравяме, че тя е камертон. Както за имунитета на безмълвното множеството, по този начин и за съпротивителните сили на нацията. Съпротивителните сили на нацията обаче не никнат върху плоскостта на безпаметството. За тях би трябвало да се грижат - институции, водачи, интелектуалци. Писатели, актьори, чувствителни хора…

А в близост?

Наоколо сте вие - грамотни, образовани, осведомени, четящи, прочувствено съпричастни “души на махленската компания ”, които назоваваме през днешния ден инфлуенсъри или обществени фигури. Вие сте коментатори, депутати, партийни функционери, лидери…. които завоалирано, дистанцирано, политически правилно извръщате глави оставяйки демосът да се оправя самичък с демокрацията. (Мога особено внимание да отделя на президента на републиката - този подъл Янус на политическата сцена, от който до момента не се е чула реакция за антисемитските изстъпления на неговите хора от “Възраждане ”, да - неговите хора!)

Защо мълчите, драги “демократи ”, уважаеми “правилни хора ”? Нима не е ясно, че “възраждане ” възражда най-отвратителното у индивида? Нима не е ясно, че това е опасност за всички вас, а освен за еврейската общественост? Не (само) еврейската общественост би трябвало да излиза с заявления и подписки против фашизоидните уродства, на които всички вие сте очевидци, вие би трябвало да го извършите. Ако ви е грижа за вас-самите.

От по кое време е всичко това ли?

Преди 23 години, по време на пленарно съвещание на 38-то Народно заседание, на 27 юли 2000, във връзка избиването на евреите от Беломорието, Тракия и Пирот националният представител от ОДС Дянко Марков сподели от трибуната следната одиозна фраза - изтъквам буквално: “Депортацията на враждебно население не е закононарушение ”. И тогава никой не реагира. Никой.

Знам какви ще са мненията под тези думи - панегирика за неблагодарните евреи! Е, благодаря ви, че не ни убихте…

Теодор Ушев
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР