По един показател страната ни е на водещо място сред

...
По един показател страната ни е на водещо място сред
Коментари Харесай

България: Първа в ЕС по брой загинали при катастрофи

По един индикатор страната ни е на водещо място измежду всичките 28 страни-членки в Европейския съюз и този индикатор за жалост е брой на жертви на пътя.
Средно по два човешки живота се погубват дневно у нас поради шофиране с превишена скорост, лишаване на преимущество, заспиване зад кормилото или други аргументи.
Според данните на Министерство на вътрешните работи от началото на 2019 година до края на октомври, злополуките у нас са над 5000, като при тях починалите са близо 500 души, а ранените са повече от 6800.
През 2018 година в страната са регистрирани 6684 тежки пътнотранспортни катастрофи (ТПТП), при които са починали 611 и са ранени 8466, от които 6478 леко и 1988 тежко.
Анализът на Евростат за наклонността със злополуките на пътя с съдбовен край през 2017 година демонстрира, че България е и преди всичко в Европейски Съюз по брой починали при произшествия с леки коли на 1 милион поданици.
Характеристиката на съдбовните произшествия при обособените категории транспортни средства демонстрира, че България се подрежда с най-голям дял смъртност в категорията на леките коли - 64 смъртни случая на милион поданици. Това е съвсем шест пъти повече от най-ниското съответствие в Малта - 11. Средният индикатор за Европейски Съюз е 23 смъртни случая на 1 милион при категорията леки коли.
По данни на Министерство на вътрешните работи за интервала 2011-2017 година при ПТП с преден конфликт са починали 910 души, а ранените са 6 995, като по-голямата част от потърпевшите нямат никаква виновност за злополуката.
Акция " Зима "
Над 16 000 от тествани съвсем 70 000 водачи са санкционирани в границите на обичайна акция, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи. Има някои шокиращи образци на нарушавания - диджей е карал с 3,6 промила алкохол в кръвта, а водач е вдигнал 151 км/ч в границите на София. Друг водач пък е карал със 194 км/ч по автомагистралата.
Има обаче и добра вест - няма тежки пътнотранспортни катастрофи със починали студенти или участници в студентския празник по време на акцията, чийто акцент бяха точно младежите. Има обаче 8 произшествия, с шестима ранени студенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР