По един или по друг начин в една или друга

...
По един или по друг начин в една или друга
Коментари Харесай

Проф. Алексей Савов: От генетиката ни зависи дали ще се разболеем от грип

”По един или по различен метод в една или друга степен бих могъл да кажа, че това, което ни се случва, е дирижирано от нашите лични гени ”, уточни началникът на Националната генетична лаборатория проф. Алексей Савов в предаването ”Тази неделя ” по bTV.
Той обаче успокои, че в случай че имаме знание какви са нашите специфики, по-лесно бихме могли да се оправим с проблемите.

" Не е ужасно да опознаеш себе си даже посредством генетиката, тъй като това най-много ви дава предимство да може да предвидите съответни проблеми. Дори да ги оправите ", сподели професорът.

По въпрос за върлуващия грип, той изясни, че отново от генетиката ни зависи дали ще се разболеем от него. „ Когато приказваме за генетично заболяване, индивидът, който го има, го развива, тъй като е унаследил избрана композиция от родители. Всички носим разнообразни разновидности в гените си. Някои разновидности несъмнено могат да ни сблъскат с медицински проблем. Други болести не са различими, нямате хора, които да са страдали, и внезапно изведнъж се появяват. Въпрос на композиция и на метод на живот “, изясни проф. Савов.

Проф. Алексей Савов разяснява и случая с китайски академик, който промени ДНК на ембриони след общоприета инвитро процедура, с цел да отстрани гена, който би могъл да разболее тези бебета с вируса на ХИВ. Ученият е арестуван, тъй като това е неразрешено в Китай.

Това, което е направил китайският академик, е взето от обстоятелства, които на нас са ни известни най-малко от 20 година Ние няма по какъв начин да вървим напред, без да сме принудени да стъпваме в непознатото “, разясни професорът.

„ До 50 години това да поправяме доста неща, ще бъде допустима рутинна процедура “, предвижда той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР