По две основни версии работи следствието за инцидента с взривовете

...
По две основни версии работи следствието за инцидента с взривовете
Коментари Харесай

Иван Делчев, НСлС: Работи се по две версии за взривовете в склада за пиротехника край Елин Пелин

По две съществени версии работи следствието за случая с гърмежите в склада за пиротехника край Елин Пелин. Работи се и по версията за самозапалване. Има голям доказателствен материал за изследване - сподели в студиото на " Денят стартира " по Българска национална телевизия Иван Делчев от Националната следствена работа. По думите му, контролните органи са си свършили работата.

" По интензивно върху версията за човешка неточност, изразяваща се или в акт на човешко деяние, или в безучастие. Втората причина, която не е отпаднала и също евентуална, е да има и миг на самозапалване, което е довело до самовзривяване ", разясни Иван Делчев.

Делчев изрично отхвърли версията за бойкот.

От своя страна, юристът на компанията притежател сподели, че работата в складовата база постоянно с протичала при съблюдаване на безусловно всички правила.

" Преди всичко желая да кажа, че до злощастното събитие на 25 юли, складовата база на " Енигма " е работила при съблюдаване на безусловно всички правила и условия на нормативните актове и на контролните органи. Регулярно са правени инспекции от контролните органи - Министерство на вътрешните работи, Контрол на общоопасните средства (звено в МВР), от РИОКОЗ, от инспекцията по труда и не са установени основни нарушавания на разпоредбите. И изцяло се съгласявам с основателността на версиите, върху които се работи ", изясни юристът на компанията за пиротехника Николай Беров.

До Нова година би трябвало да са подготвени резултатите от назначените сложни експертизи на инженерите от Специалните интервенции за битка с тероризма.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР