По две дела е обвиняем един от адвокатите на банкера

...
По две дела е обвиняем един от адвокатите на банкера
Коментари Харесай

Прокуратурата подгонила адвокат на Цветан Василев с две обвинения

По две каузи е обвинен един от юристите на банкера Цветан Василев. Това стана ясно от изявление на шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев. 

По обясненията на прокурора юрист Лазар Карадалиев е упрекнат за търговия с въздействие или оказване на напън на очевидци и за контрабанда. 

Гешев изясни, че първото обвиняване се гради на свидетелски показания. Според тях персонално Цветан Василев дал на юриста 210 хиляди лева за " профилактиране " на главния очевидец по делото за КТБ Бисер Лазов. " Да извърши профилактиране, точният термин, който е споделил Цветан Василев при диалог, проведен в Белград ", твърди Гешев.

По думите му и против други очевидци по делото има напън, като случаите са отделени в обособени производства. 

По думите на Гешев настояването на юристите по делото в правосъдна зала да бъдат изчетени 5000 страници с обвинявания е опит да се забави процесът. Той въпреки всичко разясни, че това е проблем на закона, само че в това време не било " европейска процедура " това се прави. 

Гешев счита, че задействаната процедура по закона " Магнитски " в Съединени американски щати няма нищо общо с " течащата процедура досега ". Все отново счита, че задачата на отбраната на Василев е да трансформира процеса в политически, което да бъде след това обърнато в отказ на Сърбия да екстрадира банкера поради заплаха от политическо гонене.  

Прокурорът съобщи, че откраднатите от банката пари се намират във компании, които " не са под контрола на КТБ ", а на лица от " кръга на господин Цветан Василев ". 

По думите му има отделени над 20 производства за лица, които са взимали пари на ръка от банкера. " Това са десетки лица, за които се твърди, че са получили пари ", изясни Гешев. 

Той сподели още, че все още на претърсванията на офисите на компании, свързани с Василев на 14 юни 2014 година е имало теч на информация. Един от юристите на банкера е предизвестил очевидци, че сутринта ще има претърсвания. Така били укрити документи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР