По две българки във финалите на обръч и топка на

...
По две българки във финалите на обръч и топка на
Коментари Харесай

По две българки във финалите на обръч и топка на Световното първенство

По две българки във финалите на обръч и топка на Световното състезание
По две български гимнастички ще вземат участие във финалите на топка и обръч довечера на Световното състезание по художествена гимнастика. В столичната зала "Арена Армеец" финалът на обръч стартира в 20:00 часа, като в него присъединяване ще вземат Боряна Калейн и Катрин Тасева, които дадоха надлежно седми и осми резултат в квалификацията. Първите три места в пресявката бяха окупирани от представителките на Русия - Арина Аверина, Дина Аверина и Александра Солдатова, като и трите получиха оценка над 20, само че за финала се класират двете сестри Аверини, поради предписание да вземат участие единствено по две състезателки от една страна във финалите.

Заради същото предписание Арина Аверина ще пропусне финала на топка, защото тя остана трета зад двете си сънароднички в квалификацията. В тази дисциплинираност за медалите ще се борят Катрин Тасева и Боряна Калейн, които приключиха надлежно на четвърто и седмо място. Финалът в дисциплината стартира в 20:35 часа. Преди това от 19:00 ще се организира и формалното разкриване на Световното състезание.

След квалификациите в двата уреда Русия поведе безапелационно и в отборното класиране, където към този момент има 120.925 точки. България е на второ място в подреждането със 112.700, а първата петица се добавя от гимнастичките на Израел, Италия и Украйна. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР