По думите ѝ страните от ЕС са задействали планове за

...
По думите ѝ страните от ЕС са задействали планове за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Спирането на газовите доставки за държави от ЕС е пореден опит за изнудване

По думите ѝ страните от Европейски Съюз са задействали проекти за непредвидени обстановки за сходен сюжет

Заявлението на съветската енергийна компания "Газпром ", че едностранно стопира доставките на газ за клиенти в Европа е следващ опит на Русия да употребява газа като средство за изнудване. Това сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изказване, публикувано от пресслужбата на Европейска комисия.

Фон дер Лайен дефинира този ход като "неоправдан и недопустим ". Според нея той "отново демонстрира ненадеждността на Русия като снабдител на газ ". "Ние сме подготвени за този сюжет. Поддържаме тясна връзка с всички страни членки " на Европейския съюз, съобщи тя. "Работим за обезпечаване на различни доставки и допустимо най-хубавите нива на ресурси в Европейски Съюз ", сподели Фон дер Лайен, съобщи NOVA.

По думите ѝ страните от Европейски Съюз са задействали проекти за непредвидени обстановки за сходен сюжет и Европейска комисия работи в съгласуваност и взаимност с тях. Тя съобщи, че сега се организира среща на газовата координационна група и Европейски Съюз приготвя координиран отговор.

"Ние също по този начин ще продължим да работим с нашите интернационалните сътрудници, с цел да осигурим различни потоци. А аз ще продължа да работя с европейските и международни водачи за гарантиране на сигурността на енергийните доставки в Европа ", сподели Фон дер Лайен.

"Европейците могат да имат доверие, че ние оставаме единни и в цялостна взаимност с страните членки, наранени от това ново предизвикателство. Европейците могат да разчитат на цялостната ни поддръжка ", съобщи тя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР