По думите ѝ проектът за газовата връзка с Гърция не

...
По думите ѝ проектът за газовата връзка с Гърция не
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Има сериозни аномалии в поведението на кабинета „Петков“ за газа


По думите ѝ планът за газовата връзка с Гърция не е от 12 години

По отношение на природния газ има съществени аномалии в държанието на държавното управление на Кирил Петков, защото от кабинета побързаха да прекратят доставките по контракта с " Газпром Експорт " и не направиха нужното да заместят тези доставки. Това съобщи Теменужка Петкова - някогашен министър на енергетиката пред Българска национална телевизия.

По думите ѝ планът за газовата връзка с Гърция не е от 12 години.

Самото строителство е почнало от октомври 2019 година. Договорът е предвиждал градежът да завърши април 2021.

„ С оглед на пандемията срокът беше продължен до 31 декември 2021 година “, акцентира Теменужка Петкова и добави, че всеки план има своя път, който би трябвало да се извърви.

„ Това са публични поръчки, съблюдават се правила, регулаторите би трябвало да се произнесат “, уточни още някогашният енергиен министър.

Според нея е било належащо да бъде стартиран интернационален търг на база на който да бъдат обезпечени нужните количества природен газ за страната.

„ Кабинетът на Петков побърза да включи медиатори, които ни доставят още веднъж съветски газ на 30% по-висока цена. Не след дълго време способените органи ще се занимаят с това за какво „ Булгаргаз “ преотстъпи своите права, отговорности и благоприятни условия да обезпечи природен газ за България на медиатори по веригата, които да оскъпят доставките на газ за страната ни “, добави някогашният енергиен министър.

По думите ѝ се е схванало, че държавното управление на Петков е платило колосална сума на адвокатска адвокатска фирма, която да води договарянията с „ Газпром Експорт “ и уточни, че това също би трябвало да бъде обект на разбор в бъдеще.

„ Ще бъде забавно какви препоръки е дала тази адвокатска фирма, по какъв начин са вървели договарянията, какво е било тъкмо неразбирателството сред „ Газпром “ и българското държавно управление. Защото кабинетът беше гневен бранител на „ Лукойл “, когато искаше от Европейската комис
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР