По думите ѝ, хората се оказват и жертва на монополите,

...
По думите ѝ, хората се оказват и жертва на монополите,
Коментари Харесай

Омбудсман Диана Ковачева: Хората без ток да бъдат обезщетени

По думите ѝ, хората се оказват и жертва на монополите, тъй като стартират да се базират на своите общи условия, в които самите те да дефинират, че има форсмажор - нещо, което е безусловно неприемливо.

" Сезирах и КЕВР, и министъра на енергетиката неотложно и да бъде осъществена инспекция. Едва ли институциите печелят доверие с това, че си трансферират топката и се карат посредством медиите кой да извърши тази инспекция. Смятам, че тя е основна, тъй като хората би трябвало да бъдат обезщетени. Те имат право да бъдат обезщетени, когато са 30 часа без ток с 50 лв., по-късно на всеки 24 часа още 20 лв., което е нищо действително с неудобството, което те претърпяха ", изясни публичният бранител, добавя Българска национална телевизия. 

Според нея, фактът че тези пари няма да бъдат изплатени, защото ЕРП-тата стартират да отхвърлят, е едно безсрамие. Важно е хората да си пазят правата и в такива случаи би трябвало да завеждат групови искове.

Диана Ковачева изрази и възмущението си от повишаването на водата в разнообразни райони в страната от Нова година, някъде с 80%, както и от въведената от през вчерашния ден възбрана за придвижване на остарели коли в центъра на София.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР