По думите й днес се е видяло, че управляващото мнозинство

...
По думите й днес се е видяло, че управляващото мнозинство
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Три пъти днес правителството падна

По думите й през днешния ден се е видяло, че ръководещото болшинство нямат повече от 110 гласа

Три пъти през днешния ден държавното управление падна и това, което ще се види на изключителното съвещание е, че държавното управление ще падне за четвърти и пети път, в случай че има прегласуване. Това разяснява пред публицисти Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС по отношение на проваленото постоянно съвещание на Народното събрание заради липса на кворум след три опита за регистрация.

Атанасова напомни, че конституционното болшинство за кворум е ангажимент на ръководещите. По думите й през днешния ден се е видяло, че ръководещото болшинство на " Продължаваме Промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България " нямат повече от 110 гласа.

Ние управлявахме и в продължение на месеци тогавашната съпротива в лицето на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не се записаха в зала, тогава не сме винили никого, уточни Атанасова. Тя означи, че точно ГЕРБ е силата, която е прекратила парламентарното номадство с промени в правилника през 2009 година и е забранила гласуването с непознати карти.

В последна сметка към момента работят, въпреки че постоянно биват нарушавани, парламентарни правила и процедури и конституционни такива. Вотът на съмнение е конституционна процедура. Седем пъти Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи са внасяли избор на съмнение към държавни управления на Бойко Борисов. В този смисъл ние в никакъв случай не сме търгували, купували народни представители, разяснява Атанасова.

На упреците, отправени към тях, че те са новото ръководещо болшинство, Атанасова установи, че това е безусловно несериозно. " В политическата доктрина има коалиция за ръководство, в никакъв случай не се е случвала коалиция за съпротива, както и в никакъв случай не се е случвала манифестация в поддръжка на кабинет ", разяснява тя.

Колегата й Любен Дилов разяснява, че депутатите от ГЕРБ-СДС не са длъжни да крепят кворума на ръководещите.

Той уточни, че това е най-лошият парламент за времето от началото на демокрацията и уточни, че не си спомня да е имало подобен, в който опозицията да няма ръководител на комисия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР