По думите на Стоянов пребитият Яне е с две счупени

...
По думите на Стоянов пребитият Яне е с две счупени
Коментари Харесай

Българин от Охрид е бил пребит от полицаи в дома си

По думите на Стоянов пребитият Яне е с две счупени ребра, строшен нос, комоцио и счупена лява ръка.

" Вчера, в дома на потърпевшия е извикана полиция поради устен битов скандал сред него и 20-годишни мъже. Идвайки, полицията го е пребила. Побоят е траял към 10 минути. За всичко има здравна документи. Двама от служителите на реда - побойници се намират в ареста. Бащата на пребития е македонският публицист Владо Мургоски, българин, който издаде книга преди седмица за първото българско сдружение в Македония след 1944 година. Считам, че има връзка сред този побой и писателската активност на татко му, която е обвързвана с българите в Македония и тяхната битка за политически и човешки права ", разяснява Стоянов.

От фондацията чакат реакция от българска страна.



Това е следващият побой над етнически българин в Република Северна Македония. 

През юни м.г. ръководителят на Сдружението на българите " Шемето " в Струга Бекир Кадриески бе атакуван и обичай от незнайни лица на обществено място в града. Атаката била осъществена в тил, а мъжът бил съборен на земята и ритан. Получил е удари с ръце като по време на побоя е бил обиждан на етническа основа с думите " замърсен българин ".

На 19 януари 2023 година пък секретарят на съдружие " Цар Борис Трети " Християн Пендиков стана жертва на побой в Охрид. Ден по-късно беше превозен с държавния аероплан " Фалкон " за лекуване в България. По случая се води правосъдно дело. По време на последното правосъдно заседание обвиняемият за побоя с горделивост разгласи, че " схваща обвиняването, само че не се усеща отговорен ". При побоя инцидентен минувач извикал да спрат, а обвиненият Илия Спасески дал отговор: " Не си заслужава за българин да викаш полиция ", и дружно с още един нападател траяли да постановат Пендиков.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР