По думите на Стоян Темелакиев МВР чака кабинета за заплатите

...
По думите на Стоян Темелакиев МВР чака кабинета за заплатите
Коментари Харесай

И Рашков приклекна преди протеста на МВР служителите, подкрепи синдикатите за повишение на заплатите

По думите на Стоян Темелакиев Министерство на вътрешните работи чака кабинета за заплатите на служителите на реда
Заплатите в Министерство на вътрешните работи имат потребност от покачване и сме оповестили изрично, че политическото управление заставаме зад справедливите претенции на синдикатите. Това разгласи зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев във връзка готвения от полицейските синдикати митинг.

Той изясни, че е осведомен с митинга на синдикалните организации на служителите на реда, като поддържа тяхното право да изразят недоволството си.

По-рано в понеделник Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Синдикатът на чиновниците в пандизите в България приканиха работещите в системата на 3 юни да излязат на безмълвен митинг пред постройките, в които извършват отговорностите си. Също по този начин те провеждат народен протестен протест на 12 юни.

„ Всички виждаме каква е ситуацията и с досегашните приходи става доста мъчно. Но, има неща, които в границите на нашето министерство не можем да решим. По отношение на плануваните промени нещата вървят доста ритмично и огромна част от нещата към този момент са изпълнени. Разбирате обаче, че дълбока промяна в Министерство на вътрешните работи сигурно ще отнеме повече от половин година “, безапелационен бе Темелакиев.

Той увери, че общественият разговор със синдикатите в никакъв случай не е преустановяван.

„ Провеждаме срещи, на които обсъждаме всички проблеми “, акцентира той.

Според него е належащо нарастване на бюджета на силовото министерство, което да разреши погашение на по-високи трудови хонорари.

Това обаче може да стане единствено с решение на държавното управление.

„ Всички чакаме актуализацията на бюджета. Казвам, че е допустимо да има повече пари, само че не мога да се наемам от по кое време и с какъв брой % ще бъде нарастването “, изясни зам.-министърът на вътрешните работи.

Коментарът си той направи след празнично честване за 24 май в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Темелакиев увери, че управлението на Министерство на вътрешните работи ще продължи да поддържа образователното си заведение.

Той прочете слово от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. В него се показва, че достиженията на Академията са я трансформирали в привлекателен център за младежите и чиновниците на Министерство на вътрешните работи,  където могат да получат чудесно обучение и да развият своя капацитет.

„ В академията на Министерство на вътрешните работи може да се получи чудесно обучение, тя е среда на научната мисъл, в която се раждат и прогресират разработки за национална сигурност, пожарната и правото. Бъдете все по този начин упорити в налагането на високи стандарти и следвайте пътя на духовността “, прикани Темелакиев курсантите от Академията на Министерство на вътрешните работи.

Реч произнесе и ректорът на Академията доцент доктор. Иван Видолов, който означи, че във вековете нашата писменост се е трансформирала в знак на национална еднаквост, на справочник и водител освен на българския, само че и на целия славянски жанр.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР