По думите на руския посланик в Китай Андрей Денисов, Русия

...
По думите на руския посланик в Китай Андрей Денисов, Русия
Коментари Харесай

GT: Най-голямата чуждестранна делегация – посланикът на РФ в Китай разказа, че Русия ще изпрати 500 души на Олимпиадата

По думите на съветския дипломат в Китай Андрей Денисов, Русия ще изпрати 500 души на Зимните олимпийски игри в Пекин, в това число спортисти, треньори и механически личен състав. Това ще бъде най-голямата задгранична делегация на тези игри, написа Global Times. Както съобщи дипломатът, той, като руснак, живеещ в Пекин, ще поддържа два тима на надпреварите: на Русия и на Китай.

На идните Олимпийски игри в Пекин Русия ще бъде показана от най-голямата задгранична делегация. Тя ще се състои от 500 души, в това число спортисти, треньори, лекари и механически личен състав. Това заяви по време на конференция във вторник, 25 януари, съветският дипломат в Китай Андрей Денисов, написа Global Times.

Дипломатът означи, че всички чакат с неспокойствие зимните олимпийски игри и изрази убеденост, че Китай ще провежда събитието на високо равнище и ще преодолее всички компликации, свързани с ковид.

Денисов добави още, че за Русия Олимпиадата е двоен мотив за наслада, защото освен националният тим отпътува за Пекин, само че и самият президент Владимир Путин, който ще организира персонална среща с китайския президент Си Дзинпин.

Както акцентира съветският посланик, през последната година водачите поддържат постоянен контакт, само че това не може да размени персоналното взаимоотношение.

Коментирайки обстановката с дипломатическия протест на Олимпиадата от „ избрани страни “, Денисов обърна внимание на обстоятелството, че всякога, когато дадена страна организира огромно събитие, има избрани групи хора, които желаят да саботират това събитие, водени от тясно политически ползи, написа китайският вестник.

В същото време дипломатът акцентира, че дипломатическият протест може да навреди на страните, които сами го оповестиха, тъй като техните спортисти ще бъдат разочаровани на церемонията по откриването, че не са подкрепени от представители на техните страни.

Както оповестява Global Times, Денисов показа и кого ще поддържа на Олимпиадата. „ Като руснак, несъмнено, ще поддържам съветските спортисти. Но като гражданин на Пекин, ще поддържам и китайските състезатели. Затова като почитател ще крещя и за двата национални тима на Зимните олимпийски игри”, показа посланикът.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР