По думите на руския посланик у нас ситуацията се следи

...
По думите на руския посланик у нас ситуацията се следи
Коментари Харесай

Русия прави всичко необходимо да осигури сигурността на българските моряци от Царевна

По думите на съветския дипломат у нас обстановката се следи непрестанно
„ Искам да ви уверя, че съветската страна прави всичко належащо да обезпечи сигурността и последващото връщане на българските моряци в родината “. Това уточни съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова в седмичния си брифинг в обществените мрежи.

Тя съобщи, че непрекъснато следи обстановката към акцията, като добави, че 15-те членове на екипажа на кораба „ Царевна “ са били евакуирани в Донецк на 13 април.

Митрофанова съобщи, че продължава „ освобождението на Мариупол “.

„ Тактиката на бойните дейности е направена изхождайки от нуждата да се изпълнят поставените от Президента на Русия задания при минимални загуби измежду персоналния състав на съветските Въоръжени сили. “, добави тя.  

„ В резултат на сполучливите настъпателни дейности на Въоръжените сили на Русия в региона на металургичния комбинат „ Илич “ сложиха оръжие и непринудено се предадоха над една хиляда морски пехотинци на ВСУ. Ранени получиха нужна здравна помощ. Руската Федерация непрестанно оказва всестранна филантропична помощ на потърпевши поданици на Донбас и на следените региони на Украйна. Организирани са коридори за безвредно излизане на локалните поданици от зоната на боевете. Украинските националисти употребяват мирни жители като ‚жив щит‘, заплашвайки със гибел им пречат да се изтеглят, безсистемно разстрелват колони на отървали се от главорезите бежанци ", разяснява още Митрофанова.

„ Престъпният режим в Киев ускорява антируската агитация, като всеобщо тиражира в западните медии подправени вести за сякаш използване на принуждение от страна на Въоръжените сили на Русия по отношение на елементарни украинци. В тази работа бандеровците не подценяват нищо - като се пробват да обвинят Русия в „ зверствата “, жертват безскрупулно десетки животи на лични жители “, сподели още тя.

„ В подтекста на продължаващите обсъждения в българския истаблишмънт по тематиката на доставки на оръжия (включително от руски произход) и екипировка за украинските националисти, желая още веднъж да подчертая, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за ескалиране на обстановката в Украйна, както и ще има съществени отрицателни последствия за руско-българските връзки. “, показва още тя.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР