По думите на председателя Никола Минчев подсилващите врати са по

...
По думите на председателя Никола Минчев подсилващите врати са по
Коментари Харесай

Защо монтираха решетки на входа на Народното събрание?

По думите на ръководителя Никола Минчев подсилващите порти са по искане на Националната работа за защита (НСО)

Четири месеца след митинга на "Възраждане " против Коронавирус документите, когато имаше опити за нелегално навлизане в Народното събрание, един от входовете на Народното събрание е с спомагателни решетки. По думите на ръководителя Никола Минчев ( "Продължаваме смяната ") подсилващите порти са по искане на Националната работа за защита (НСО) "във връзка с януарските събития, когато имаше и пробив в сигурността ", написа

От обяснението му не се разбра за какво подсилването на вратите е лишило четири месеца (по време на митинга през януари НСО подсигуряваха входа с маси и кресла от стаите на парламентарните групи - бел. авт.), само че даде мотив на политическите съперници от ГЕРБ да се възползват от обстановката. Още в сряда на загражданията реагира някогашният ръководител на Народното събрание, в този момент консултант на парламентарната група на партията на Бойко Борисов Цвета Караянчева.

Във "Фейсбук " тя написа, че "който сее бесилки, ковчези и замеря демократично определени институции с развалена риба, един ден това ще жъне - окован парламент, загрозен и наежен като сутеренен балкон от 90-те години ".

В обществената мрежа ѝ отговори и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, сегашен зам.-председател на Народното събрание. Той написа, че Караянчева "скри ГЕРБ от националното неодобрение зад крепостните стени на Партийния дом през 2020 година, през днешния ден се ядове, че са инсталирани решетъчни порти зад стъклените порти на парадния вход на Народното събрание ". По всяка възможност Вигенин има поради, че при последното ръководство на ГЕРБ, депутатите работеха в ремонтираната постройка (в някогашния партиен дом), само че публицистите нямаха достъп до тях.

От парламентарната естрада отвращение изрече Елена Гунчева от "Възраждане ". Тя сподели, че "страхът на ръководещите минава в нелогични и позорни дейности, които демонстрират неустановеност и предпочитание за борба ". Тя и ГЕРБ показаха опасения, че постройката е и монумент на културата, а спомагателните решетки може да са я увредили. Председателят на Народното събрание Никола Минчев увери, че нужните процедури са спазени.

"Органите считат, че това е нужна мярка, с цел да се обезпечи сигурността на постройката ", сподели още Минчев, само че и уточни, че на председателски съвет (срещи на водачите на парламентарните групи и управлението на Народното събрание) може да бъде разисквано махането на решетките, макар че "по въпросите на сигурността се доверяваме на специалистите ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР