По думите на медика още египтяните са разделяли раните на

...
По думите на медика още египтяните са разделяли раните на
Коментари Харесай

Д-р Емил Пешев: В България не се води статистика на трудно зарастващи рани

По думите на медика още египтяните са разделяли раните на “чисти ” и „ нечисти ”

" В България не се води статистика на мъчно зарастващи рани. Според проф. Владислав Христов за 2014 година заболелите в страната са към 100 000 годишно. По мое наблюдаване след Коронавирус има доста нарастване на мъчно зарастващите рани ". Това съобщи доктор Емил Пешев, потомствен доктор, правнук на хирурга доцент Арсов, предава

По думите му още египтяните са разделяли раните на “чисти ” и „ нечисти ” и са търсели метод да решат казуса с мъчно зарастващи рани.

Рисковите групи пациенти, при които може да се получат мъчно зарастващи рани, са на възраст от 45-60 години, както и пациентите над 70-годишна възраст с съпътстващи рани. Инфекция или съпътстващи болести като артериална хипертония, сърдечни болести, захарен диабет ускоряват риска от мъчно зарастване на раните.

„ Труднозарастващите рани са хронични. Трябва да има четири седмици, за де се реши, че раната е труднозарастваща ”, изясни доктор Пешев.

Един от пациентите му е получил инсулт по време на ангеография. Възрастният мъж е получил мъчно зарастваща рана, лекувана една година в домашни условия. Декубиталната рана (рана от залежаване)
Абитуриентски мъжки костюми
е била с диаметър към 15 см.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg