По думите на Лазар Лазаров линията на бедността е повишена

...
По думите на Лазар Лазаров линията на бедността е повишена
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: От 1 юни размерът на помощите нараства с над 65%

По думите на Лазар Лазаров линията на бедността е нараснала невиждано, като директно го усещат 670 000 с увреждания

„ Социалните помощи ще бъдат определяни по нов метод. Достъпът до тях ще зависи от границата на бедността и надлежно размерът ще зависи от границата. От 1 юни ще има по-висок размер на помощите – с малко над 65% според от настоящия размер “, сподели вицепремиерът по обществената политика и обществен министър Лазар Лазаров.

Това става след измененията в закона за общественото подкрепяне. По думите на Лазаров служебното държавно управление е подхванало бързи и навременни дейности за уязвимите хора.

„ Линията на бедността беше нараснала невиждано. Това е най-високото нарастване - 22%. В този миг директно го усещат 670 000 хора с увреждания, за които финансовата поддръжка, която оказваме е % от границата на бедността. Това е първото законодателно обвързване на помощ с границата на бедността “, сподели общественият министър.

Според него 2022 година е знакова за системата за пенсионно обезпечаване.

„ Три пъти бяха направени промени в пенсионната формула. От началото на 2022 година беше увеличена тежестта на всяка година застрахователен стаж. Това докара до приблизително нарастване с 12,9%. През юли всички пенсии бяха увеличени с 10%, като се включи и Коронавирус добавката. През октокмври - с към 15,2% и Коледната добавка “, сподели Лазар Лазаров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР