По думите на жертвата това се случило при самозащитаРазказваме ви

...
По думите на жертвата това се случило при самозащитаРазказваме ви
Коментари Харесай

Съдят жертва на домашно насилие, убила насилника си

По думите на жертвата това се случило при самоотбрана

Разказваме ви историята на една майка. Тя е бита с тръба, рязана с нож, провесвана през балкона, заливана с парещ восък. Допреди няколко месеца, когато, по думите ѝ при самоотбрана, пробожда с нож насилника си и татко на децата ѝ. Ударът е съдбовен. Днес дамата е с мярка за неотклонение " подписка ” и чака дело. Дългогодишната жертва на домашно принуждение в този момент ще бъде съдена за ликвидиране.

Тя е на 41. Има дребни деца и до неотдавна е помощник-възпитател в детска градина. Не загатваме името ѝ по нейно предпочитание.  Историята ѝ обаче, още веднъж по нейно предпочитание, описваме. Връзката с него стартира преди 8 години. Той е 11 години по-възрастен от нея.

" Казваше се Мирослав Иванов. Когато се запознахме, беше снабдител на кафе. В началото, напълно първоначално, преди децата, все едно беше идеалния мъж. На мен несъмнено по този начин ми се е коствало ”, спомня си дамата. Казва, че бил благ и деликатен. Не ѝ посягал. Агресията обаче се появила по време на бременността ѝ с второто им дете. " Докато бях бременна ми посегна, дори не си припомням за какво, в действителност нямам мемоари. Но си припомням, че ми посини окото и на всичкото от горната страна си предложения вечерта посетители. Започнаха да зачестяват случаите още по време на бременността. Както си седи умерено, безшумно и добродушно и се стартира някакво извънредно кряскане, просто извънредно. Без причина и без мотив ”, споделя още дългогодишната жертва на домашно принуждение. Детето им се родило прибързано и лежало в кувьоз.

" Започна да ми взима картата, по която превеждат майчинството, да ме оставя без пари, без ток с двете бебета сами ”, спомня си още майката. Гонил я е боса от у дома посред зима. " Имам счупена скула, неведнъж спукани ребра. Имам белег на главата. Не единствено с нож - с вилици, с чаши, то… На ръката имам белег, тъй като ме надяна на дръжката на вратата. Сама се кърпих тука ”, споделя за преживения смут измъчваната жена. " Имаше цивилен арест, тъй като извади тръба. С дребното момченце седяхме на задната седалка, нещо се сдърпахме и той отдолу под седалката шофьорската извади тръба и ми разруши главата. Хората го видяха - от блока комшиите, извадиха го от колата и повикаха Бърза помощ ”, споделя тя.

Страх, само че още повече – позор. Това изпитвала тогава. Споделила единствено с другарка. Така събрала храброст за първата тъжба. " Аз съм се оплаквала и след това си отдръпвам жалбите, тъй като сякаш се сдобряваме, сякаш доста ме обича ”, споделя жертвата. Споделя, че неведнъж е идвала полиция. В множеството случаи той излизал на открито и бягал. До прокуратурата през годините доближават 3 сигнала. В два от случаите тя сама отдръпва жалбите след това. Третият път обаче мъжът е наказан на 3 месеца условно за нанасяне на лека телесна щета. А по думите ѝ през последната година експанзията става нетърпима. И по този начин до 21 февруари, когато в края на деня с децата се прибират у дома.

Един ден се прибрала у дома. Мъжът ѝ си сипал ракия и почнал скандал. Имало и запалена свещ, с цел да имат светлина вкъщи. Залял я в разтопения восък, само че тя се предпазила с телефона си. Той се ядосал и я замерил с солидната чаша, от която пиел алкохол. Жената се ядосала. Натам не помни – единствено, че се обадила на 112. Следващият ѝ спомен е от ареста.

Разказът завършва по този начин, само че не и историята. Сега е ред на обвиняването, на отбраната и на съда. След 8 месеца под домакински арест, в този момент дамата е с мярка " подписка ”. Ще бъде съдена за ликвидиране, породено след удар с нож в гърдите. Привлечена е като обвинен по член 115 от Наказателния кодекс, който планува отнемане от независимост от 10 до двайсет години.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР