По думите на Гюров държавният глава е показал “отговорно поведение”

...
По думите на Гюров държавният глава е показал “отговорно поведение”
Коментари Харесай

ПП не подсказва на Радев, но с ИТН няма да преговарят при трети мандат

По думите на Гюров президентът е посочил “отговорно поведение” досега в границите на Конституцията и ще реши на кого да връчи третия мандат.

Това ще е последният опит да се сформира държавно управление в границите на това Народно заседание. Той ще се случи след втория кръг от съвещания на “Дондуков 2”, които стартират още на следващия ден, откакто през днешния ден ГЕРБ върнаха незабавно втория мандат на президента, без да оферират държавно управление. Този сюжет обаче към този момент беше прочут, защото от Борисовата партия няколко пъти показаха, че няма да осъществят мандата.

Какво ще се случи, остава в полето на спекулациите. Чуват се обаче редица гласове, че третият мандат може да бъде връчен на “Демократична България”. Самата партия изрази подготвеност да опита да води разговор, а от Има Такъв Народ показаха, че това е групировката, която би могла да ги върне на масата. Нещо повече - сигнал за това, че президентът гледа добре на опцията Демократична България да получи третия мандат, бе и решението за втория кръг от съвещания при президента, за каквито призоваваха точно от партията на Христо Иванов.

“ПП биха подкрепили едни диалози, които да се състоят към програмата на ръководещи в оставка с съдружните им сътрудници - Българска социалистическа партия и Демократична България. Около ръководещата стратегия Политическа партия ще организират и диалози, в случай че бъдат поканени”, уточни Гюров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР