По думите на Георги Гвоздейков сега критериите са занижениОбявена е

...
По думите на Георги Гвоздейков сега критериите са занижениОбявена е
Коментари Харесай

Обявиха обществена поръчка за медицински хеликоптер под наем

По думите на Георги Гвоздейков в този момент критериите са занижени

Обявена е нова социална поръчка за хеликоптер чартърен за оказване на здравна помощ, заяви Георги Гвоздейков, изпълнителен шеф на сдружението „ Хели мед сървиз “. Поръчката е оповестена на 12 декември 2022 година от сдружението и срокът ѝ е доникъде на януари идната година, съобщи.

Гвоздейков уточни, че в първата оповестена социална поръчка – през октомври 2022 година, са получени заявки от участници, които са желали да се договаря за период, по-дълъг от две години, както и участници, които не са отговаряли на техническите условия, защото са предложили по-стари хеликоптери. Това наложи рестартиране на процедурата.

По думите на Гвоздейков в този момент критериите за поръчка са занижени.

„ В медийното пространство непрестанно се твърди, че поръчката за хеликоптери е пропаднала ”, уточни Гвоздейков.

Според него неналичието на изследване за цената и параметрите на медицинските вертолети са: „ механически елементи на Закона за публичните поръчки и, с цел да я рестартираш и да се съобразиш с настояванията на другите претенденти, би трябвало процедурата да се спре и да се пусне отначало “.

В отговор на въпрос за публичната поръчка, която беше оповестена през юли от Министерството на здравеопазването за пазаруване на медицински вертолети и прекъсната през ноември, Гвоздейков сподели, че в нея имаше единствено един участник, подал оферта. В документите е оповестена по-висока цена и „ евентуално сега страните са минали към непосредствено договаряне ”.

Предложението на единствения претендент надвишава заложената цена от 162 711 735,86 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР