По думите на Диана Русинова от Европейския център за транспортни

...
По думите на Диана Русинова от Европейския център за транспортни
Коментари Харесай

Диана Русинова, ЕЦТП: Липсва контрол през нощта върху обществения превоз на пътници и товари

По думите на Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики в България липсва надзор на пътя през нощта при осъществяване на публичните транспорти на пасажери товари, което доста постоянно води до произшествия на пътя.

Според нея повода е, че Автомобилната администрация не разполага с задоволително чиновници, които да поемат и контрола на транспортите през нощта.
Тя разяснява още, че прекъсването в крайпътни отбивки, би трябвало да се случва, единствено в случай че би трябвало да бъде отстранена щета по колата и автомобилът би трябвало да бъде сигнализиран с триъгълник, а пасажерите да бъдат със светлоотразителни жилетки. " През нощта, на процедура, публичният транспорт на пасажери и товари няма никакъв надзор върху него, защото Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " няма чиновници, които да работят през нощта. Много постоянно поради това се получава по този начин, че се случват пътни произшествия точно с публичния транспорт на пасажери и товари през нощта. В случая случаят е тежък, тъй като пътят е извънредно претрупан и тежък, с извънредно натоварен трафик, на който водачите постоянно нарушават разпоредбите за придвижване. Вие ги наричате " крайпътни отбивки ", аз ще кажа, че става дума за площадки за спешно прекъсване, в които не се стопира и да ги употребявате като тоалетна, а се стопира, само когато има някаква повреда и надлежно автомобилът се отбелязва с триъгълник, а хората си поставят светлоотразителни жилетки ", съобщи тя. От Европейския център за транспортни политики към този момент са посетили мястото на случая, случил се тази нощ с румънския рейс на основния път Русе- В. Търново, сподели още Диана Русинова, представена от БНР.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР