По думите на Богданов в момента военните заводи в България

...
По думите на Богданов в момента военните заводи в България
Коментари Харесай

Военните ни заводи работят на пълни обороти за предоставяне на въоръжение на Украйна

По думите на Богданов сега военните фабрики в България работят на цялостни обороти.

Съвсем скоро България ще се причисли към съглашението за даване на един милион снаряда на Украйна, отговори Тодор Тагарев на въпрос на Българска телеграфна агенция.

" Въпросът тук още веднъж е дали не сме пропуснали благоприятни условия, уповавам се, че не сме пропуснали благоприятни условия, изключително тези, които са свързани с вложения от Европейски Съюз в разширение и модернизиране на предприятия от нашата отбранителна промишленост ", разяснява той. Тагарев уточни, че ВМЗ-Сопот е една от опциите, които ще се дискутират, да получи европейско финансиране.

Богданов изясни, че все още България не е изцяло подготвена да създава 155-милиметрови снаряди . Нашата цел е българските предприятия да могат да създават натовски стандарт съоръжение, добави тук. " Като тук не е напълно вярно да споделяме натовски стандарт. Ние и сега можем да произвеждаме натовски стандарт съоръжение. Тук приказваме за характерно съоръжение, което ще се цели да се купи в Европа ", изясни министърът.

Работим по всички канали, с цел да може България да се причисли. България би трябвало да е част от целия този развой. Можем да разтеглим в допълнение потенциала, само че би трябвало да работим и с нашите сътрудници, с цел да определим какво тъкмо е належащо и в какъв период , разяснява още Богдан Богданов.

Въпрос на полемика, има огромен бюджет на равнище Европейската комисия (ЕК). Въпросът е по какъв начин България ще се нарежда. Имаме благоприятни условия да достъпим фондове и запаси извън, само че България би трябвало да приготви планове. Работи се по тези планове, отговори министърът на въпрос кой ще заплати оборудването за модернизацията на военните фабрики в България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР