По думите му засега няма риск от Трета световна война„За

...
По думите му засега няма риск от Трета световна война„За
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Вероятно енергийната криза ще почука на вратата ни

По думите му към този момент няма риск от Трета международна война

„ За трета международна война не може да приказваме, само че енергийната рецесия е доста евентуално да почука на нашата врата. Европейски Съюз не научи урока от рецесията с Крим ". Това съобщи в ефира на някогашният зам.-министър на външите работи Милен Керемедчиев.

„ Путин започва втори стадий на своя проект, който повтаря този в Крим. Руският президент изчака да види какви ще бъдат ограниченията и глобите от Съединени американски щати и Европейски Съюз. Те бяха много меки и това му даде опция да добие желанието да продължи със своята инвазия”, разяснява Керемедчиев.

По думите му е имало и момента на дезинформация.

„ Говорих с мои източници в Украйна. Имаше една дезинформация при елементарните украински жители, че НАТО и Съединени американски щати ще влязат на украинска територия и ще защитят народа от съветската инвазия. Нещо, което е вървяло в украински медии. Те са очаквали това, което беше упоменато и от Байдън и Столтенберг, че няма да има действителни военни дейности сред елементи на НАТО и Русия. Украинската войска има цялостното право за отбрана. Говорим за внезапна ескалация на напрежението”, сподели още някогашният зам.-министър на външните работи.

Според Керемедчиев Украйна е оставена да се пази сама.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР