По думите му влизането на Петков и Василев в политиката

...
По думите му влизането на Петков и Василев в политиката
Коментари Харесай

Проф. Маринов: Българската политика има нужда от нови формации, които да могат да обединяват

По думите му влизането на Петков и Василев в политиката е напълно техен избор и самодейност, а не план на Радев. Проф. Маринов се надява начинанието на двамата някогашни министри да е сполучливо, защото България имала потребност от смяна.

" Надявам се да бъдат част от смяната и то тази смяна, от която обществото има потребност. Тази вяра не е безпочвена, защото и двамата в своята, въпреки и къса активност като служебни министри, направиха доста да покажат какво и по какъв начин би трябвало да се промени ", означи съветникът на президента.

Маринов не вижда причина за безпокойството в редиците на Българска социалистическа партия и не счита, че възможна партия на Петков и Василев ще търси да отнеме техен електорален сегмент.

" Не ми се коства правдоподобно тъкмо тези хора да уговарят структури на Българска социалистическа партия да преминат към тях ", безапелационен бе гостът в студиото.

Според него има огромен брой българи, които не харесват съществуващите партии. Затова е и малко евентуално нова групировка да се пробва да отделя части от тях. Вместо това те ще търсят нови гласоподаватели.

" Ако участниците в изборите са същите, няма причини за сериозна смяна. Най-вероятно ще се надигнем и пред по-ниска интензивност. Ярък и нов индивид обаче много ще размести пластовете, не тъй като ще вземе от другите, а тъй като ще притегли нови гласоподаватели. Ако това се случи, тогава възможностите да се сформира държавно управление са положителни ", предвижда проф. Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР