По думите му, въздушното ни пространство се охранява надеждно -

...
По думите му, въздушното ни пространство се охранява надеждно -
Коментари Харесай

Ген. Николай Русев: МиГ-29 може да лети до 2030, но без ремонт ги приземяваме

По думите му, въздушното ни пространство се охранява надеждно - 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата.

" Дежурството ни не е приключвало от 1951 година до през днешния ден. МиГ-29, които използваме, са в положително положение. Годни са за носене на бойно дежурство. Количеството и ресурсът са обособен въпрос. ".

" Доколкото съм осведомен, сега се събират предложения, с цел да бъдат сложени на масата, когато има настоящ парламент и политиците да решат дали ще продължим с МиГ-29, или ще бъде изведен от въоръжение и на негово място ще има заместващ изтребител. Ако чакаме да пристигна новото държавно управление, това е изгубено време. Ситуацията е тежка, особено в изтребителната авиация ", изясни ген. Русев.

" Италия и Нидерландия дадоха отговор, че не могат да дават авиационна техника. От Франция и Швеция се отзоваха на поканата, с цел да схванат какво желаеме. Предстоят срещи за офертите ", изясни командирът на Граф Игнатиево.

Запитванията ни са за 10 самолета - осем едноместни и два двуместни. Ако ги получим, ще ни се реши казусът изцяло, защото ще бъдат натовски стандарт и няма да имаме потребност от Русия, Беларус. Получаването на промеждутъчен изтребител е наложително. F-16 ще лети в България, той е заплатен ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР