По думите му в момента няма реални заплахи нито за

...
По думите му в момента няма реални заплахи нито за
Коментари Харесай

Радев: Няма реална заплаха за бомбени атентати в образователната система и изборите

По думите му сега няма действителни закани нито за просветителната система, нито за изборите.

" Докато не забележим ясно открит източника, не можем да кажем с решителност тъкмо от кое място идват заканите и тъкмо кой ги прави ", добави Румен Радев.

На въпрос по отношение на възможни бомбени закани в деня на изборите президентът съобщи, че това са хибридни офанзиви без действителна опасност за бомбени атентати и изрази вяра изборният развой да бъде спокоен.

" Надявам се и имам вяра, че органите на реда ще вземат всички ограничения за успокоение за изборния ден ", сподели още президентът.

През последните три дни десетки учебни заведения в страната получиха закани за сложено взривно устройство на тяхна територия. В доста от образователните заведения, учащите бяха евакуирани, до момента в който трае полицейската инспекция. До момента в нито едно от образователните заведения не е открита бомба. Водещата версия за имейлите със закани е, че става въпрос за хибридни офанзиви, свързани с Русия, сподели пред публицисти в Малко Търново през вчерашния ден служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев . Относно идния парламентарен избор вътрешният министър сподели, че изборният развой ще се прекъсне единствено, в случай че има действителна заплаха от сходна опасност. Днес на брифинг в Министерския съвет Демерджиев изясни, че Министерство на вътрешните работи ще поеме защитата на всички изборни секции още от събота, като тя ще продължи до привършване на изборния развой. Ще бъде направена физическа инспекция на всяка една изборна секция още в събота и ще поемем секциите под защита, тъй че не е допустимо да се прекъсне изборният развой, означи Демерджиев. 

Снимка: БТА

Румен Радев бе посетител на Химикотехнологичният и металургичен университет (ХТМУ) в София във връзка отбелязването на 70-годишнина на висшето учебно заведение.

Снимка: БТА

" Редица зависимости и проблеми в индустриалното произвеждане на България са излезли на дневен ред след поредицата рецесии от последните няколко години, стана ясно от речта, с която президентът поздрави студентите от ХТМУ в София.

Снимка: БТА

" Радвам се да съм с учени, преподаватели, студенти и съидейници с значими мисли за бъдещето на България. Нека не си вършим илюзии, бъдещето ще е белязано от голям брой рецесии, само че ще дава благоприятни условия за консолидираното на България общото европейско пространство. Ковид-19 разкри недостига на цели стопански браншове. Енергийната рецесия оголи зависимостта от вноса на първични материали и неналичието на потенциал за съхранението й. А войната разкрива зависимостта на световните доставки на запаси. Както и мъчително резултата от намаляването на тежки базови промишлености и от намаляването на добивната промишленост ", съобщи президентът Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР