По думите му в ефира на БНР-Радио София едва ли

...
По думите му в ефира на БНР-Радио София едва ли
Коментари Харесай

Калоян Велчев: ГЕРБ се надяват след изборите да взаимодействат с ...

По думите му в ефира на БНР-Радио София надали можем да чакаме изненада при на. " По-интересно може да стане в парламентарната комисия по проблема с Мартин Божанов-Нотариуса ".

След това ще се върви по процедурата за връчване на последващи мандати.

 

" Отсега е ясно, че с втория, която ще бъде даден от президента на ПП-ДБ, няма да се сформира държавно управление, поради липса на поддръжка. Третият мандат може би ще бъде даден от Румен Радев на Българска социалистическа партия ", счита политологът.

 

" Взаимните обвинявания ще продължат, нека не и в предизборните акции ", уточни Велчев.

" Не беше редно да има такова фиксиране върху имена и позиции при договарянията. По-важното беше дали се върви към експертен състав, или към равно партийно присъединяване и вдишване на отговорност от страна на ГЕРБ и на ПП-ДБ. След всичко случило се, надали ще се стигне до поврат в договарянията. След неколкократни промени в преговорния развой и откакто сътрудниците са се изпокарали пред всички ни, поврат с втория мандат би изглеждал като нещо несериозно ", добави Велчев.

" Остава да забележим при връчване на мандата на ПП-ДБ дали те незабавно ще върнат мандата, откакто е ясно, че нямат поддръжка, или въпреки всичко ще опитат да влязат в договаряния ".

" Репутационните вреди са огромни и за двете страни на сглобката. Все отново те са по-малки за ГЕРБ, само че единствено тъй като техният електорат е по-твърд ", счита още политологът.

" Дори и да се стигне до същия политически състав в Народното събрание, в партията на Бойко Борисов се надяват след изборите да взаимодействат с по-слаби сътрудници, които няма да могат да им постановат условия за ръководството ", уточни Калоян Велчев.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР