По думите му Украйна и преди тази война е била

...
По думите му Украйна и преди тази война е била
Коментари Харесай

Вигенин определи - било тежка неадекватност да се иска оставка на Янев във време на война

По думите му Украйна и преди тази война е била надалеч от участието си в НАТО.
„ В обстановка, в която на малко повече от 200 км по директна линия от България се води война, да искаш оставката на министъра на защитата, е меко казано тежка некомпетентност. Нека да не се прибързва с такива оценки “. Това съобщи в „ Денят стартира с Георги Любенов “ зам.-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Той прикани сътрудниците си за оптималната въздържаност. Според Вигенин няма да се стигне до оставка на Стефан Янев и не вижда причина оставката на който и да е министър да докара до избори.

„ В момента последното, от което имаме потребност, е несъгласие сред институциите. Това изисква деликатен и сдържан метод от страна на държавното управление, премиера и президента, тъй като разнобоят, който пробва да се вкара сред институциите, е най-лошото, което можем да създадем - не за нас самите като ръководеща коалиция, а за България “, съобщи той.

Нямало какво толкоз да се изяснява на гласоподавателите: „ Симпатиите към Русия са мощни, само че войната е война. Това е военна интервенция на територията на суверенна страна и това е шокиращо за доста от нас “, изясни зам.-председателят на Народно събрание.

България би трябвало да има въздържан метод, да се приготвя за възможните рецесии и да види с какво може да помогне на популацията в Украйна.

Според Кристиан Вигенин глобите против Русия няма да реализират резултати, сходно на тези през 2014 година Определи като преждевременно решението на българското държавно управление да затвори въздушното си пространство за съветски самолети.

„ В по-голямата си част тези наказания, приказвам за икономическите, имам възприятието, че те сякаш са симптом на безпомощността на демократичния свят. Те са по-скоро политически сигнал и няма да имат резултат върху дейностите на Руската федерация и ще обиден на първо място елементарните жители, както в Русия, по този начин и в нашите страни “, счита той.

Вигенин изясни, че през 2014-та бил в Киев, само че не с цел да поддържа властта, а с цел да желая сигурността на етническите българи.

„ Тогава обстановката в Украйна в действителност беше излязла отвън надзор. Не би трябвало да приравняваме всички украинци, които желаят самостоятелна страна в Европейски Съюз и НАТО за нацисти и фашисти “. 

По думите му Украйна и преди тази война е била надалеч от участието си в НАТО.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР