По думите му СОС бил замръзнал във времетоВ София -

...
По думите му СОС бил замръзнал във времетоВ София -
Коментари Харесай

Терзиев с последен отчет за 2023: София няма нужда от безплодно разхождащи се съветници

По думите му СОС бил заледен във времето

„ В София - общинският съвет е заледен някъде във времето и вести няма. Уважаеми господин Георгиев и господин Хекимян, нито София, нито аз имаме потребност от препоръките ви и безплодните ви разходки до Московска 33 един път седмично. София има потребност всички общински съветници да запретнете ръкави и дружно да си свършите работата. Решаваме наследени проблеми! “, написа кметът на София Васил Терзиев в доклада си за последния ден от 2023 година Той не пропусна поздравленията, че България става член на Шенген с унищожаване на контрола по вътрешните въздушни и морски граници следващата година. 

Терзиев акцентира в обявата си, че всички - и сегашни и някогашни ръководещи, и опозицията, би трябвало да поемат своята отговорност пред софиянци. Той отбелязва, че се работи интензивно по подготовката на бюджета на София за 2024 година, който се чака да бъде показан за публично разискване доникъде на януари.

Посочва, че с приемането на държавния бюджет за 2024 година са утвърдени за финансиране 109 капиталови плана за общо близо 100 млн. лв.. От тях близо 34 млн. лева ще бъдат вложени в северните региони на столицата. Предвижда се работата по всички планове да завърши най-късно до края на 2026 година

Заедно с Министерския съвет е открито решение за изчезналите средства за ВиК инфраструктурата на София. Екипът на Терзиев е обезпечил част от нужните средствата от над 10,2 млн. лева, а държавното управление е одобрило над 32 млн. лева спомагателен трансфер за продължение на построяването на ВиК инфраструктурата на столицата.

Подписан е контракт за безплатно прекачване на държавен парцел в регион „ Връбница “ от близо 52 дка, за разширение на гробищния парк „ Бакърена фабрика “.

Терзиев се хвали и с оповестена война на нарушителите - било те източници на замърсяване на въздуха или паркирали по тротоарите. Само на 20 декември Столичният инспекторат е направил 87 инспекции на обекти, евентуални източници на замърсяване на въздуха. Систематично се следи за погрешно паркирани коли и се разчистват тротоарите в центъра и в кварталите - в съдействие с районните кметове.

И още – площад „ Света Неделя “ към този момент е освободен от паркиралите коли. Предстои цялостна реорганизация на него, ул. „ Съборна “ и пространството пред Съдебната палата. От 23 декември придвижването на трамвай № 5 е възобновено.

Обяснява, че за две седмици са сложени 1 100 метра нови светещи гирлянди и 112 светещи празнични детайли като дава обещание, че украсата ще е друга през 2024 година

След падналия сняг на 18 декември е оказана помощ на общо 15 души, измежду които и четири фамилии с деца, татко с диабет и щерка му, бедствали на Витоша.

След пожар в жилищна постройка в квартал „ Курило “ в Нови Искър са доставени два фургона с ток и вода за хората, останали без заслон.

Осигуряват се храна и топли питиета на бездомни хора до 31 декември в столичния храм „ Св. Мъченица Параскева “. Екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ раздават на бездомните хора пакети с храна и питиета при нормалните си обходи.

Изпълнява се и план, който поддържа нуждаещи се хора в центровете за краткотрайно настаняване. Ще бъдат предоставяни пакети с храна за всички над 400 души, които са настанени в трите центъра в столицата. Освен топъл обяд, в спешните центрове ще бъдат доставяни и хранителни артикули за фамилии с дребни деца.

Занесени са дарове за Коледните празници в пенсионерски клубове в цяла София.

Терзиев напомни, че е дарил първата си заплата като кмет за обезпечаване на храна на дете с малнутриция.

Той отбелязва, че Симеоновският въжен превоз е спрял и не е ясно по кое време ще проработи. Екипи на Общинската полиция и „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към общината ще поемат организацията на придвижването и ще осигурим повече рейсове по основните трасета, с цел да може да се компенсира неналичието на въжен превоз през идващите седмици, написа още той.

Заявява, че се среща с жители всяка седмица и даже е съумял да ожени двама млади, лъчезарни хора Христиана и Аднан.

Кметът показва в свършек, че на 2 януари 2024 година ледената пързалка в състезателен комплекс „ Възраждане “ ще работи от 10:00 ч. до 20:00 ч., а входът ще е свободен за деца и възпитаници.

„ В броените часове до Нова Година ви поисквам 2024 да ни донесе здраве, обич, нови фантазии и силите и упорството да ги сбъдваме. Пожелавам си дружно с вас да създадем София един по-добър град за живеене. Без всеки един от вас и вашето интензивно присъединяване няма по какъв начин да успеем “.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР