По думите му след странния инцидент с обвинител №1, който

...
По думите му след странния инцидент с обвинител №1, който
Коментари Харесай

Христо Иванов: Дължа извинение на Мария Габриел, но на срещата трябва да са всички лидери

По думите му след странния случай с обвинител №1, който е повдигнал доста въпросителни и подозрения за инсценисоровка, евентуално Иван Гешев е непоносим даже за силите, които до момента са го крепяли на поста. 

" И е доста значимо да сме сигурни, че не става дума просто за освобождаване от един човек, който е достигнал оттатък своята полза от дълго време. Защото, в случай че на мястото на Гешев бъде назначен човек с профил примерно на Сийка Милева, това няма да е никаква основна смяна ", безапелационен бе съпредседателят на Демократична България. 

Иванов посочи, че в тази ситуация е значима концепцията на Мария Габриел и ГЕРБ-СДС за смяна на прокуратурата.

" Въпросът е каква е концепцията да се промени прокуратурата и цялата система, която прави неосъществим освен Гешев, само че преди него и Цацаров и Филчев. Важното е и ние, и обществото да чуем по какъв начин си показват конституционните промени, с цел да не стане просто промяна на един неуместен основен прокурор с някоя по-удобна фасада със същото наличие ", добави той.

В отговор на въпрос за какво следователно не се реализира срещата сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Христо Иванов съобщи, че дължи персонално опрощение на Мария Габриел.

" Редно е на тази среща да участват всички водачи. Надявам се, че такава среща ще има, тъй като това не би трябвало да е просто протоколна среща, на която да ни бъдат изрецитирани някакви неща за пред медиите. Не бива да се отхвърляме от напъните да има държавно управление и би трябвало да проведем сериозен диалог, несъмнено, имайки поради рестриктивните мерки, които имаме ", добави Иванов.

По думите му поръчката, дадена от Габриел за освобождение на основния прокурор, е " отчитане на действителности ".

" Но желая да видя дали то включва основни хрумвания за дълбока смяна в прокуратурата и Висш съдебен съвет или просто освобождение от един изтощен и изхабен кон, който към този момент не е потребен ", разяснява още съпредседателят на " Демократична България ".

Той бе безапелационен, че въобще не се водят диалози за запълване на " празните кутийки " за министри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР