По думите му съпредседателят на ПП е трябвало да обвърже

...
По думите му съпредседателят на ПП е трябвало да обвърже
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Изненадан съм, че Кирил Петков опитва да си зашие някакви медалчета

По думите му съпредседателят на Политическа партия е трябвало да обвърже влизането си в Шенген с даването на оръжие за Украйна
„ Малко съм сюрпризиран от самочувствието, с което Кирил Петков се пробва да си зашие някакви медалчета или нашивки по този мотив ”, сподели Румен Овчаров в коментар на изявленията в „ Политико ” и „ Ди велт ”, че е изнасяно българско оръжие за Украйна по време на кабинета „ Петков ”, в което вицепремиер бе и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Къде е абсурдът, кое не беше известно? Че компании български изнасят оръжие и то отива в Украйна? … Някои други страни с сходни дейности си взеха решение казуса със Шенген ”, сподели Овчаров пред Нова нюз и даде образец с Румъния.

„ Една Румъния, където към този момент 4-5 месеца се намира 101-ва американска дивизия „ Грачещи орли ”, доста тъкмо си сложи настояванията – „ желаете да изнасяме зърно, желаете да оказваме помощ – само че изискването е да сме в Шенген ”, заключи Овчаров позицията на Румъния.

„ Българска социалистическа партия в никакъв случай не е отричала, че частни компании изнасят оръжие, може би, недиректно за Украйна. На всички беше ясно, че това оръжие отива там. Ние предадохме позицията си за Македония. Трудно ли беше на Кирил Петков да каже на Урсула фон дер Лайен: „ Добре, само че ние желаеме в Шенген ”. За вторите изтребители, можехме да кажем: „ да паднат визите ”, изясни опциите за договаряния за българските ползи Овчаров.

Запитан ще се строи ли АЕЦ „ Белене ”, той още веднъж отговори с сентенция: „ Що си требе, оно си сака ”. „ Белене ” би трябвало да се строи, дори не два, а четири блока, плюс двата в АЕЦ „ Козлодуй ”.

„ Нека сме наясно, няма други благоприятни условия в България. Да, може да отложим закриването на Мариците, само че с 1-2-3 години ”, добави Румен Овчаров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР