По думите му разговорите с ПП-ДБ преминават в тона на

...
По думите му разговорите с ПП-ДБ преминават в тона на
Коментари Харесай

Росен Желязков: Ако излъчим кабинет, ще искаме подкрепа, но без да търсим коалиционна формула

По думите му диалозите с ПП-ДБ минават в тона на положителните политически практики. " Когато две политически обединения, които са били антагонисти в предизборната акция, съумеят бързо да седнат на масата и да беседват за общи цели, това демонстрира по-висока политическа просвета, в сравнение с наблюдавахме през последните две години. Това на нас ни даде съображение да считаме, че в действителност има опция първата и втората политическа мощ да вървят към взаимно ръководство с доста явен небосвод и цели ", уточни той. И добави: " Когато едната политическа мощ, и то преди водачите да седнат на масата на диалозите и да дефинират ясното си политическото си държание - съобщи, че желае поддръжка без каквото и да се съгласяват на каквото и да било присъединяване в взаимното ръководство - значи, че се слагат условия, на които като че ли да се откаже ".

Според него, когато се прави болшинство за ръководство, с цел да може изпълнителната власт да може да прави своята активност посредством Народното събрание - тогава отговорността значи, че първата и втората политическа групировка ръководят взаимно. " Това значи взаимна отговорност за ръководство. През последните две години стигнахме до там да се упрекваме за обстановки в по-близкото и по-далечното минало. Затова всички сме виновни да седнем и да създадем по този начин, че тази страна да се развива предсказуемо и устойчиво. Увлечени в това, какво чака партийният електорат не виждаме до каква степен се докарваме ".

" Очаквахме много по-отговорно държание от ПП-ДБ, а не говорене " няма да преговаряме за първия мандат и няма да допуснем кабинет с присъединяване на ГЕРБ, само че като втора политическа мощ желаеме поддръжка от всички ". Какво значи от всички? Това може би значи, че желаят скрита поддръжка от ГЕРБ, от останалите, или може би не чакат поддръжка, с цел да влязат в Синдрома на жертвата. Той постоянно демонстрира, че всички са отговорни, аз съм почтена жертва и се търсят оправдания ", разяснява ръководителят на Народно събрание.

Той разяснява и въпроса допустимо ли е по този начин нареченият " План Б " на ГЕРБ да включва партньорство или поддръжка от останалите партии. " Продължаваме да считаме, че постоянното, въпреки и за къс интервал от време държавно управление, е допустимо сред първата и втората политическа групировка. Едно вероятно присъединяване в коалиция с Българска социалистическа партия незабавно ще ни размине по главните наши визии - войната в Украйна, еврозоната. Ние като че ли нямаме политически разлики с втората политическа групировка. Но когато на напред във времето се сложи въпросът какво мислят нашите гласоподаватели - всичко отива с канала ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР