По думите му през последните години няма министър на вътрешните

...
По думите му през последните години няма министър на вътрешните
Коментари Харесай

Ген. Валери Григоров: Има дирекции с дублиращи функции в МВР


По думите му през последните години няма министър на вътрешните работи, който да приказва за съответно опълчване на уличната престъпност

" Налице е индикатор за неизяснена идея за това какво желаеме да реализираме с идната структурна промяна в Министерство на вътрешните работи. Всички взети политически решения до момента през годините - без оценка, без разбор, без ясни цели, демонстрират противоположен резултат ".

Това разяснява пред БНР ген. Валери Григоров, някогашен началник на Гранична полиция, дълги години шеф на Охранителна полиция в Столична дирекция на вътрешните работи.



Той напомни промени в структурни звена през годините, които са били в несъгласие и с европейските практики. И предложи, когато един министър поеме поста, да види значителните неща, направени преди 5-10 години.

В предаването " 12+3 " ген. Григоров добави:

" Към сегашния миг имаме по-сложни и тежки проблеми във взаимоотношенията сред главните структурни звена в Министерство на вътрешните работи. Има дирекции с дублиращи функционалности, има звена, които въобще не реализират активност. Не може да се редуцират обособени звена без изясненост за степента на натовареност и потребността от ресурсни благоприятни условия. Най-добрият образец в това отношение е Гранична полиция, която беше унищожена. От 9500 чиновници на щат в този момент те са под 6000 ".

По думите му през последните години няма министър на вътрешните работи, който да приказва за съответно опълчване на уличната престъпност:

" Само се приказва за корупция, това е комфортно, политически артикулирано и сякаш изчерпва тематиката. Тревожен е фактът, че към този момент обществено се популяризират опиатите, дилърите без терзание популяризират опиати. Противозаконното лишаване на коли е значимо, само че не се приказва за него... Системата на Министерство на вътрешните работи е приведена в безпомощно положение, лишена е от всякаква динамичност на ръководство. Министерство на вътрешните работи се е трансформирало в регистратор ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР