По думите му през последните два месеца се наблюдава завишаване

...
По думите му през последните два месеца се наблюдава завишаване
Коментари Харесай

Аларма! Изключително Опасна Болест Вече Витае В България! Ето Какви Са Симптомите!

По думите му през последните два месеца се следи завишаване в броя на вирусните възпаления на централната нервна система. В същото време хората не би трябвало да се тормозят от тигровия комар, който въпреки и публикуван в южните черноморски курорти и в крайдунавските общини, не придвижва тропически вирусни инфекции.

За вируса на западнонилската тресчица, пренасян от елементарните комари, предизвестяват от Европейския център за предварителна защита и надзор на болесттите. Предпазването от него значи отбягване тук-там с комари, както и персонални защитни средства като репеленти и комарници. Вирусът може да аргументи мозъчно инфектиране и е изключително рисков за възрастните хора, при които в над 10% от случаите това приключва със гибел, изясни проф. Тодор Кантарджиев.

" Искам да припомня, че предходната година имахме 15 заболели, само че двама умряха. Много по-малко от Сърбия - 45 умряли, 35 умряли в Румъния, 50 случая на умряли в Гърция от западнонилска тресчица. Това, което ме плаши, че в последните два месеца по данни на Националния център, имаме към 40% увеличение на възпаляванията на централната нервна система.

Пръскането против комари в крайдунавските общини, подхванато в средата на този месец, би имало доста по-голям резултат, в случай че се комбинира с култивиране на заблатените региони напролет, уточни Кантарджиев.

" Мерките стартират още в края на март месец - преди разлистването на дърветата, тогава са най-ефективните ограничения за намаляването количеството на комарите. Ако всичко това се комбинира с унищожаването на комарите във водоемите, тогава резултатите ще са доста по-големи ", добави той.

Проф. Кантарджиев изясни още, че импортираният преди няколко години у нас тигров комар не придвижва тропически вирусни инфекции. Към момента този тип комар е разполагаем в множеството градове по южното Черноморие и в крайдунавските райони. Такъв обаче няма в София и в регионалните градове с по-голяма надморска височина.

" За разлика от нашенските комари, тигровият комар е по-дребен, хапят по краката, тъй като летят ниско. В момента тигровите комари не популяризират никои от тропическите заболявания, които в действителност ги вършат рискови ", заключи експертът.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР