По думите му предстоящата 2024 година ще бъде годината на

...
По думите му предстоящата 2024 година ще бъде годината на
Коментари Харесай

Ген. Съби Събев: 2024-а ще е за Украйна във войната с Русия

По думите му идната 2024 година ще бъде годината на Украйна във войната й с Русия, тъй като страната не може да си разреши още една година бойни дейности. Специалистът регистрира, че през изминаващата година нито Украйна, нито Русия съумели да изпълнят военните си цели. От украинска позиция - неуспялото контранастъпление.

 

" Натовските армии не биха почнали такова контранастъпление - без въздушно предимство, без числено предимство, с липса на разминираща техника. Ако зависеше от военните, такава атака не би била подхваната, може би политиците упорстваха ", счита ген. Събев.

 

Допълнителен фактор било и забавянето на помощта от запада - танкове, касетъчни муниции, ракети. Самата контраатака била разпиляна - по 4 посоки, до момента в който всекидневно контранастъпление се прави по две - едно главно и едно спомагателно, сподели още специалистът. А за какво съгласно него 2024 година ще бъде годината на Украйна - започвало всеобщо произвеждане на дронове - към милион се планува да излязат от военните фабрики, може би ще стартира и произвеждане на балистични и противокорабни ракети.

 

Според Събев това ще бъде сериозен фактор във бойните дейности, като имало опция Украйна даже да бомбардира Москва, каквито опасения имало в съветската столица. Руската военна промишленост е доста мобилизирана, само че украинската тактика е да се нанасят такива вреди на съветската войска, че да изпреварват темповете на възобновяване на загубите, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР