По думите му правото на глас е най-силният инструмент да

...
По думите му правото на глас е най-силният инструмент да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Очевидно ще трябва пак да се отваря Изборния кодекс

По думите му правото на глас е най-силният инструмент да се подсигурява, че България ще продължи да се развива по европейски, либерален път, по пътя на промените, който е безалтернативен. Много е значимо всеки да схваща своята отговорност и да гласоподава, акцентира Иванов.

Той разяснява, че хартиената бюлетина дава опция за злоупотреби, а и за неточности, само че въпреки всичко е по-добре да се гласоподава .

" Без причини беше анулирано машинното гласоподаване, само че не трябва да позволим това да демотивира хората ", сподели Иванов.

" Срещу машинното гласоподаване беше водена дълга и неуморима война от на практика всички политически сили, безусловно безконтролно. Ще бъде мъчно, би трябвало да отстояваме това достижение. Очевидно ще би трябвало отново да се отваря Изборния кодекс, да се преразглеждат избрани положения и гаранции. Но всичко това е за след балотажа ", сподели още Иванов.

Утре няма да можем да излезем и да гласуваме, през днешния ден би трябвало да го създадем. Хартиената бюлетина има потвърдени недостатъци - дава благоприятни условия за операции, злоупотреби и неточности. Без причини беше анулирано машинното гласоподаване, не би трябвало да позволим това да демотивира хората, би трябвало да излязат и да гласоподават. Очакваме мощен избор в поддръжка на развиването на страната ", добави Христо Иванов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР