По думите му по-малко вероятен е вариант за втори кабинет

...
По думите му по-малко вероятен е вариант за втори кабинет
Коментари Харесай

Политолог: ГЕРБ има нов опонент - Продължаваме Промяната, вече не е президентът

По думите му по-малко евентуален е вид за втори кабинет в този парламент

"Много малко евентуално наподобява ръководещото болшинство да се преформатира поради решението да се даде военна помощ на Украйна. Коалицията стъпва на постоянен пиедестал - те са срещу предварителни парламентарни избори, тъй като нямат интерес. Която и от обединенията да излезе от обединението, би означавало предварителни избори. По всичко проличава, че болшинството в ръководещата партия е срещу даване на военна помощ за Украйна ". Това съобщи за "Офанзива " по политологът Димитър Ганев.

По думите му по-малко евентуален е вид за втори кабинет в този парламент. "След арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова вратата беше хлопната. ГЕРБ има нов конкурент - "Продължаваме Промяната ", към този момент не е президентът ", уточни той.

Според него Гюров няма по какъв начин да бъде подсилен от опозиционна партия за началник на Българска народна банка, по-скоро това може да се случи с Каримански. "Има и трето име с не по-малки шансове - Димитър Радев. Ако нито Гюров, нито Каримански не съберат болшинство, ще остане сегашният гуверньор ", предвижда Ганев. По тематиката за Северна Македония политологът акцентира, че болшинство в Народно събрание не може да се събере, само че решение може и да има и посредством Министерски съвет.

"Опозицията ще отвори доста мощен фронт в обединението с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, в случай че Политическа партия упорстват без компромис да се вдигне ветото на договарянията на РСМ, това може да стигне покрай разпад на обединението ", счита Ганев. И добави, че основни ще бъдат президентските избори във Франция, след които ще има развиване.

Според изследвания Българска социалистическа партия, "Възраждане " и "Продължаваме Промяната " са застрашени от новия план на Стефан Янев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР