По думите му, не са ясни източниците на приходи, за

...
По думите му, не са ясни източниците на приходи, за
Коментари Харесай

Депутатите от Възраждане няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г., ДПС с условия

По думите му, не са ясни източниците на доходи, с цел да бъде обезпечена разходната част, а страната е тласната към дългова серпантина.

" Няма по какъв начин да подкрепим какъвто и да е било бюджет, препоръчан от Асен Василев. Не се е случвало до в този момент два пъти в моментите, в които е бил предлаган от него, няма по какъв начин да се случи и трети път ", уточни водачът на " Възраждане ", представен от.

" Големият въпрос е от къде ще дойдат парите? Това, че страната изтегли 4,5 милиарда лв., никога не ни успокоява, тъй като пораства броят на несъбираемите вземания - за една година от 10 на 17 милиарда лв., което демонстрира, че Министерството на финансите не си прави добре работата. А, може би, демонстрира друго, че Министерството на финансите преднамерено не прибира вземанията, с цел да може да прибира по различен метод пари " под масата " - не за страната, а за хората, които ръководят страната, това са две разнообразни неща. Иначе казано - виждаме просто един политически спектакъл ", сподели Костадин Костадинов.

Пеевски: ДПС ще поддържа бюджета за 2024 година единствено при ясни задължения към общините

Ще подкрепим бюджета, само в случай че в него бъдат вписани категорично предпочитаните планове на всяка една община, тъй че да се увеличи сензитивно стандартът на живот на хората в обитаемоте места. Това съобщи ръководителят ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски след среща с кметовете на Движение за права и свободи, която се организира в Благоевградско, заяви пресцентърът на партията.

Делян Пеевски събра кметовете, незабавно след приключването на локалните избори, с цел да се поздравят за постигнатите доста положителни резултати, след които Движение за права и свободи се подреди като втора политическа мощ, и да очертаят целите за всяка община.

Нашият ангажимент към хората, които дават своето доверие и поддръжка на издигнатите от Движение за права и свободи кметове, е като работим по този начин, че кметовете и общинските препоръки да осъществят нашите политики в интерес на хората, разяснява Пеевски. Когато те работят решително и умерено, хората ще са добре. Това желаеме от изпълнителната власт - ясни правила и гаранции, че всички общини ще имат еднакъв достъп до запас, с цел да реализиран европейски стандарти, съобщи той.

В срещата с ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски участваха кметовете на Ардино, Кирково, Крумовград, Кърджали, Черноочене, Момчилград, Белица, Гърмен, Сатовча, Якоруда, Руен, Сунгурларе, Крушари, Сърница, Завет, Исперих, Кубрат и други На срещата участваха и зам.-председателят на Народното събрание Филиз Хюсменова, зам.-председателите на Движение за права и свободи Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Анастасов, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, народните представители Ертен Анисова и Цветан Енчев, както и регионалните ръководители на Движение за права и свободи Шумен - Айсел Руфад, на Движение за права и свободи Хасково - Мехмед Атаман, на Движение за права и свободи Благоевград - Ведат Хюсеин.

По-рано през днешния ден във Велико Търново водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който също се срещна с определените кметове и регионалните координатори съобщи, че две неща могат да изкарат ГЕРБ от ръководството - бюджетът и корупцията.

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР