По думите му мярката ще бъде до края на годината"Мярката

...
По думите му мярката ще бъде до края на годината"Мярката
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Обсъждаме помощ за гориво с дигитални ваучери

По думите му мярката ще бъде до края на годината

"Мярката за помощ за гориво занапред ще се завърши. Обсъждат се цифрови ваучери. Електронна система би трябвало да е наясно дали даден консуматор може да получи отстъпка. За да се построи такава обаче ще са нужни месеци, а ние желаеме да помогнем в този момент ". Това съобщи за "Твоят ден " по Ивайло Мирчев, народен представител от "Демократична България ".

Според него най-бързият вид е помощта да е против даване на персонална карта. "Има 2 милиарда лв. за подкрепяне на семействата. В рамките на дни ще бъдат показани елементи. Планираме 13 ограничения, не желаеме да се дават пари на калпак ", изясни той.

По думите му мярката за горивата ще бъде до края на годината. "Прагът по Данък добавена стойност желаеме да стане от 50 000 - 100 000 лв., а по-късно и на 166 000 лв.. Това ще подкрепи микропредприятията. Бизнесът има право да стачкува, само че дълготрайни контракти е могло да бъдат подписани и преди една година, и преди две. Така в този момент нямаше да усетят инфлацията. Вината не е на бизнеса, а на предната власт, която ги съветваше да излизат на борсата ден напред ", акцентира Мирчев. И добави, че 4 милиарда лв. са изплатени на бизнеса като обезщетения досега.

"Помощта за бизнеса ще продължи, само че това не става с извиване на ръце. Само у нас никой не ги накара да не усилват цените поради получените обезщетения ", уточни депутатът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР