По думите му мълчанието на главния прокурор е дало повод

...
По думите му мълчанието на главния прокурор е дало повод
Коментари Харесай

Борислав Сарафов пред БТА: Прокуратурата трябва да излезе от политическия терен, където е нагазила дълбоко


По думите му мълчанието на основния прокурор е дало мотив за свободни тълкования

„ Искам ясно да изразя, че както аз, по този начин и болшинството мои сътрудници считаме, че прокуратурата би трябвало да излезе от политическия терен, където е нагазила надълбоко и да се върне в естествената си среда – в отбрана на справедливостта единствено и само в границите на институционалните и пълномощия “. Това показва шефът на Националната следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов в позиция до Българска телеграфна агенция.

Сарафов показва, че желае да изрази личната си позиция по настоящи за обществото въпроси, предизвикан от изявлението на основния прокурор господин Иван Гешев по Българска национална телевизия.

„ Не е моя грешката и аз не искам да нося отговорност за непознати грехове, и в този смисъл казаното от мен, че фамилията на господин Иван Гешев е било в автомобила дружно с него по време на гърмежа, е предизвикано, точно тъй като той самият в телефонен диалог остави в мен такова усещане “, декларира Сарафов.

Той отбелязва, че в случай че Гешев е имал „ предпочитание да внесе разяснение и да поправи моята неточност, можеше да го направи още същия ден в свое изказване, с което да внесе нужната изясненост и да прекрати, и избегне операциите по тематиката “. По думите на Сарафов мълчанието на основния прокурор „ даде мотив за предизвикателство на остра социална полемика и свободни тълкования “.

„ Защо основният прокурор мълча цяла седмица, вместо да даде дължимите на българското общество обяснения и да избегне полемиката и политизирането на този въпрос, е въпрос, на който аз нямам отговор. Впоследствие аз самият, пазейки „ достойнството на пагона “, както и неговия и на цялата институция престиж, пробвах да бъда правилен в изявленията си, само че това явно провокира политическа, а оттова и медийна реакция по отношение на мен, за която аз нямам виновност, респективно не искам да нося отговорност “, показва Сарафов.

Във връзка с израелския специалист, шефът на Националната следствена работа изяснява, че той е бил доведен от заместника му Ясен Тодоров „ по предписание на господин Гешев “.

„ Аз не го познавам, нямам информация за неговото име, служебна позиция и експертиза, само че изпълнявайки директни инструкции, с сътрудниците ми дежурни следователи го допуснахме на местопроизшествието, където той се срещна на място с събитията към гърмежа, въпреки и да не беше позволен до конфискуваните материални доказателства, а направи единствено образен оглед, след което си потегли с господин Тодоров “, добавя заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР