По думите му доверието в системата трябва да се подобри.В

...
По думите му доверието в системата трябва да се подобри.В
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев, ПП: Oт 1 октомври премахваме една несправедливост - ще се намали разликата между старите и новите пенсии

По думите му доверието в системата би трябвало да се усъвършенства.

В момента линията на беднотия е 450лв. С минималната пенсия от 467 лева действително всички пенсионери с трудова активност ще бъдат над тази линия. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от " Продължаваме промяната " и ръководител на обществената комисия в Народното събрание Искрен Арабаджиев.

Най-голямото перо от сумата е за поддръжка на пенсионерите - 1,4 милиарда лв.. Това не е единствено антикризисна мярка, предвиждаме покачване на тавана на пенсията на 2000 лева, а от 1 октомври на 3400 лева, тъй че от ден на ден хора да получават действителния размер на пенсията си, сподели той.

В петък на експертен съвет разгледахме финалните ограничения, което следва идната седмица да влязат и в Народното събрание и от 1 юли да имаме настоящ механизъм за отплата, посочи депутатът.

От 1 юли ще има 10% нарастване на всички пенсии, а коронавирус добавката от 60 лева ще влезе в размера на пенсията.

Арабаджиев посочи, че от 1 октомври ще отстранен една неправда от последните 15-ина години - ще се понижи разликата сред старите и новите пенсии, с което междинната пенсия ще се усили на към 720 лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР