По думите му до месеци в страната ни трябва да

...
По думите му до месеци в страната ни трябва да
Коментари Харесай

Пеканов: Първото плащане по Плана може да забуксува заради проект за модернизация в МВР


По думите му до месеци в страната ни би трябвало да влязат над 3,7 милиарда евро

Над 3,7 милиарда лв. в идните месеци ще дойдат като суми по Плана за възобновяване. Ще се опитаме да отключим тези средства. Това съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

„ Целта ни е да подготвим процесите по този начин, че България да е съумяла на 100% на поетите задължения и когато би трябвало да ги отчетем пред Брюксел “, добави той.

Той уточни, че план за рационализация в Министерство на вътрешните работи не е откри версия в проекта, който той е изпратил в Брюксел, само че пък е бил пуснат от постоянното държавно управление на Петков. По думите му обаче това буксува, тъй като е била пусната тръжна процедура през юни, само че никой не е откликнал. От това зависи и заплащането по първия транш от Брюксел. Самият Пеканов уточни, че не е внесъл тази този план за рационализация в Министерство на вътрешните работи, която касае радиотехнически средства, тъй като след съвещания с интернационалните специалисти е получил информация, че това е доста сложен развой.

„ Второто заплащане е за 724 млн. “, съобщи Пеканов и изясни, че то включва 66 ограничения, като в тях има 22 само че не закона, а законодателни ограничения.

„ Трябва да ги подготвим тези промени и като има парламент незабавно да влязат в зала “, уточни той.

Вицепремиерът по ръководство на европейските средства съобщи, че съгласно него &nbs
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР